קידום אתרים בגוגל for Dummies



מנועי החיפוש באופן כללי אינם אוהבים את קיומו של תוכן רזה, ובמקרים מסויימים אף מסוגלים לנקוט פעולות שונות כנגד אתרים המנהלים תוכן רזה.

מקווה שהצלחתי לענות ולא במעט על השאלה איך לקדם אתרים בגוגל בעצמכם, במידה ויש לכם שאלות נוספות על איך מקדמים אתרי אינטרנט באופן עצמאי אתם מוזמנים לכתוב לי בכל עת!

באמצעות התקנה משותפת אצלכם ואצל הלקוח, בעל האתר שאתם מקדמים, תוכלו לעבוד בשקיפות ולהיווכח האם תהליך הקידום עומד ביעדים שהוגדרו.

כאן נשאלת השאלה: כיצד יכול מנוע חיפוש, שהוא בעצם רכיב תוכנה, מתקדם ככל האפשר, למדוד היבטים כמו מומחיות, סמכות, ואמינות?

להשתתף בפורומים רלוונטיים לתחום האתר, לשתף מהידע והנסיון ועל הדרך לזרוק כמה קישורים לעמודי האתר (כל עוד זה משרת את משתתפי הדיון ולא למטרת ספאם טהור).

השאיפה היא שכל גולש יבקר בכמה שיותר עמודים, ישהה באתר כמה שיותר זמן וכו'. ולכן – חשוב לבנות את האתר בצורה כזו שגולש יכנס לאתר מעמוד מסויים וייצא דרך עמוד אחר תוך מעבר בין לבין על כמה שיותר עמודים באתר ושהייה גבוהה ככל האפשר בכל אחד מהם.

כברירת מחדל, גוגל סורק ומאנדקס כל אתר שהוא מוצא אלא אם כן נאמר אחרת (כלומר בעל האתר החליט לחסום אותו לסריקה).

כמובן שאין לזה סוף ותמיד אפשר לשפר עוד ועוד, אבל בגדול – השאיפה click here היא לגרום לאתר הלקוח שלכם להיות חזק יותר מכל האתרים שכרגע מתחרים בו.

מנוע החיפוש ישתדל להרחיק גולשים מאתרים איטיים, שנטענים בתהליך ממושך ושעלולים לגרום לאחוזי נטישה גבוהים של האתר, לכמות צפיות בדפים קטנה בממוצע לביקור, ולזמן שהיה קטן יותר.

מעבר לרלוונטיות, חשוב לוודא שהביטויים שנבחר הם באמת הביטויים שאנשים מחפשים.

בצורה כזו, לא יווצר מצב שבו אנו מנסים לדרג עמוד יחיד על מספר רב של ביטויי מפתח מעולמות תוכן שונים. אנו יכולים בצורה הזו לאותת למנוע החיפוש שחיפוש של חדשות בנושא ספורט – כדאי שיוביל לעמוד הספורט שלנו, ואילו חיפוש פרטני יותר, של תוצאת משחק כדוריד שנערך אתמול – כדאי שתוביל תת הקטגוריה של כדוריד, תחת עמוד החדשות, ברמת ההיררכיה השלישית.

כ"כ חשוב לי שתצפו בזה ולכן שילמתי על צילום מקצועי, עריכה, כתוביות וכו' והעלתי ליוטיוב, בחינם, זו ההזדמנות שלכם ללמוד להיות מאסטרים ולהתמקצע, אחת ולתמיד:

תוכן, כפי שציינו מקודם, הוא אחד הפקטורים המשמעותיים ביותר בכל תהליך קידום אורגני. בלי תוכן איכותי, תהליך הקידום לא יוכל להצליח, בטח שלא לאורך זמן.

אולם, האתגר האמיתי של מנוע החיפוש הוא להחליט באיזה סדר להציג את תוצאות החיפוש שכבר קיימות באינדקס לגולשים השונים. כיצד יודע, אם כן, מנוע החיפוש איזו מתוצאות החיפוש היא רלוונטית לשאילתא שביצע הגולש?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *